Lyysa Faizureen #2


ok kali ni masih lagi dengan entry shoot bersama Lyssa Faizureen. Ada masa sikit so edit la membuang masa.

Model : Lyssa Faizureen

Tarikh : 24 Ogos 2012

KLIK PADA GAMBAR UNTUK GAMBAR HIGH DEFINITION (HD)

Tuesday, August 28, 2012

The Bloggers


The Bloggers

The Bloggers

Dalam gambar ni semuanya blogger. Shoot gambar ni masa raya ke 5 , masa ke open house rumah Lyssa Faizureen

Dalam gambar : Wan , FizGraphic, Myravea, HafizRahman, Lyssa Faizureen

Date of taken : 24 Ogos 2012

Lokasi : Balik Pulau

KLIK PADA GAMBAR UNTUK GAMBAR HIGH DEFINITION (HD)

Lyssa Faizureen And The Blackberry


Lyssa Faizureen And The Blackberry

Model : Lyssa Faizureen (Lyssa Secret)

Date of taken : 24 August 2012

Dah berbulan bulan tak update blog ni . Sampai lupa yang blog ni wujud. Ok harini nak update sikit.

Gambar candid blogger comel , Lyssa Faizureen ni aku ambil semasa ke open house rumah beliau kat Balik Pulau , Pulau Pinang pada raya ke 5 . Memang tak rancang photoshoot bersama Lyssa , Myravea dan FizGraphic ni. Spontan je. More are coming. Upload masuk satu ni dulu. Seriusly Lyssa ni memang comel.

KLIK PADA GAMBAR UNTUK GAMBAR HIGH DEFINITION (HD)

 

Saturday, May 26, 2012

Akmal Apandy The Black & White


Akmal Apandy The Black & White

Mood : Hitam Putih

Model : Akmal Lagi selepas gambar INI

Lokasi : Lembah Pangsun, Hulu Langat

(klik pada gambar untuk fullview)

The Real Photographer


The Real Photographer

Model Tak Bertauliah dalam gambar : Akmal Apandi

Mood : baru lepas minum Kickapoo. Rasa nak kick orang je.

(Klik pada gambar untuk fullview)

Persoalannya kenapa dia tak buka lense ? Hanya akmal sahaja yang tahu apa yang dia nampak disebalik penutup lense tersebut. hihi

Tuesday, February 7, 2012

Annyss Latib


Annyss Latib

Lama plak tak update blog ni..Kali ni gambar classmate . Annys Latib aka Nenes. Ni bukan original pic tapi crop dan edit semula. Sebab aku rasa posisi tangan pegang dagu tu memang sesuai untuk edit.

 

Date Of creation: 7 Februari 2012

Model : Annyss Latib

Event : Jom Redah Kampung

Lokasi : Sabak Bernam

 

Klik pada gambar untuk fullview

Shuhazli Shuib


Shuhazli Shuib

Event : Jom Redah Kampung

Model : Shuhazli Shuib

Date Of Creation : 7 Februari 2012

 

Klik pada gambar untuk fullview

Monday, January 16, 2012

Jom Redah


Jom Redah

Lokasi : Sabak Bernam

Event : Jom Redah Kampung

Tarikh Edit: 14 Januari 2012

Rasanya terlalu banyak kekurangan dalam gambar ni. Blur tak cantik, warna tyak balance. Macam macam lagi la. Dan alhamdulillah semalam dah install acd see pro 5 and plugin utk photoshop utk pic editing yang disyorkan oleh Edsyahir, photographer yang makin terkenal tu.

Sunday, January 15, 2012

Lompat Si Katak Lompat


Lompat Si Katak Lompat

At first , aku cuma nak bagi nampak warna kuning kuning tu di bahagian awan je and geng lompat ni macam biasa, tapi tak cantik sangat . Tapi lepas edit semua jadi warrna klasik ni still nampak somethung wrong gak. Percubaan pertama and semua nampak macam hantu sikit dalam ni. haha. InsyaAllah masa masa depan kita buat improvement lagi

Lokasi : Somewhere sebelum sampai Sabak Bernam (tak ingat masa ni bas stop kejap ada orang nak kencing )

Event : Jom Redah Kampung

Tarikh Edit : 15 Jan 2012

dari kiri : Shep, Aida, Emon, Eira, Hasriq ,Aku (damn tak nampak muka) , Akmal

Saturday, January 14, 2012

Nina Chan


Nina Chan

Lokasi : Sabak Bernam

Event : Jom Redah Kampung

Tarikh Edit : 13 Jan 2012

Model utama : Nina Chan classmate aku .

 

We Care The For Them


We Care The For Them

Model : Siti Rohaida Abd Rahim

Mood : Makan biskut Marrie sambil cicah Kopi O

Lokasi : Sabak Bernam

Event : Jom Redah Kampung 2011

Date Created : 13 Jan 2011

Friday, January 13, 2012

Bunuh Shep!!


Bunuh Shep!!

Photo ni diambil masa kami tengah mandi masa pergi BBQ di Lembah Pangsun, Hulu Langat. Tak tahu la apa yang aku eksaited sangat tuh sampai macam tu sekali muka. Dah nampak macam nak bunuh si shep ja. haha

Lokasi : Lembah Pangsun , Hulu Langat

Date of Editing : 13 jan 2012

Shila, Ezra, Shep


Shila, Ezra, Shep

Lokasi : Sg Congkak , Hulu Langat

Date of Editing : 13 jan 2012

Event : BBQ Lembah Pangsun

Model : Shila, Eira, Shep

Siti Rohaida Lembah Pangsun


Siti Rohaida Lembah Pangsun

One of my GILA frenz dalam kelas . Siti Rohaida Ab Rahim. Actually masa aku post ni ida tengah sakit kayap ular.Hopefully ko cepat cepat sembuh aida. Get well !!

Lokasi : Lembah Pangsun , Hulu Langat

macam ada something wrong kan. Air tak nampak cantik. Yela im still a beginner. Boleh dimaafkan la kan? hehee

Mandi Manda Lembah Pangsun, Hulu Langat


Mandi Manda Lembah Pangsun, Hulu Langat

Ni masa event mandi manda and BBQ  yang kelas aku buat on 9 Jan 2011 sehari lepas habis exam final. Actually not da last paper tapi ada gap sampai 20 hb so we decide to make it more fun la kan cuti sampai 12 hari. Memang happy habis la hari tu plus budak budak aku yang memang sangat gila kan?

Lokasi : Lembah Pangsun , Hulu Langat

Date of Editing : 13 Jan 2012

Dalam gambar : Hidayah, Nurul Hidayah, Latifah, Azree , Shep, Bella , Isnaini, Hasriq, Aida , Shafiqa

Today And Tomorrow~The Future


Today And Tomorrow~The Future

Ilham ni aku dapat semasa tengok muka salah seorang member aku iaitu Nurliana Arifah yang macam agak sama dengan mak cik sorang ni. So I thought mungkin lagi 50 tahun , macam tu?? hehe . that’s why la aku gunakan perkataan Future . hehe.  Black and white tu menunjukkan generasi emas dan yang berwarna tu pulak generasi remaja sekarang. Jangan marah ye Cik Liya dan Cik Nenes yang comel sekalian. =)

Model : Nur Anis Latib dan Nurliyana Arifah . (Classmate)
Lokasi : Sabak Bernam
Event : Jom Redah Kampung
Date Created : 13 Jan 2011

((KLIK PADA GAMBAR UNTUK FULLVIEW))

+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

My Blog List

Powered by Blogger.

Labels

About Me

My photo

CREATIVE MIND DESIGN  is a full service graphic design creative agency, located in Shah Alam , Malaysia BUT we offer online service 24/7 all over the world. We specialize in all aspects of graphic design—website design and development to print production and pre-press services— which means we can handle your project from soup to nuts. You can find out more about our skills and graphic design services at www.hafizrahmandesign.com / www.creativemind.com.my

Followers

ggg
nnn
hhh

About the Template

fb